Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم رسمی آغاز به کار دانشگاه فرشچیان که در واقع زیرمجموعه دانشگاه آزاد اسلامی محسوب می‌شود، دوشنبه سی ام مهر سال ۹۷ با حضور استاد محمود فرشچیان و جمعی از مسوولان و متولیان هنری و وزرا برگزار شد.

محمود فرشچیان در سال ۱۳۰۸ خورشیدی در پایتخت هنر ایران زمین شهر اصفهان چشم به جهان گشود. پدر او یکی از تاجران فرش و هنرمندان قالی باف بود، همین شغل پدر در پرورش استعداد محمود تاثیر بسزایی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او تحصیلات مقدماتی خود را نزد میرزا آقا امامی هنرمند چیره دست اصفهانی گذراند و از همان دوره به آموختن نقاشی علاقه مند شد و دل در گرو نقش های زیبا بست و به کار هنر روی آورد.

فرشچیان از پایه هفتم دبیرستان، قدم به هنرستان هنرهای زیبای اصفهان گذاشت و چهار سال در آن جایگاه، زیرنظر استاد عیسی بهادری، استاد نابغه و توانمند نقاشی قالی، نگارگری و نقاشی رنگ و روغن، به فراگیری اصول و مبانی طراحی نقوش سنتی پرداخت. فرشچیان در بیان احساس و تجسم شعرگونه عواطف، به شیوه ای کامل و جدید، به هماهنگی و همگامی میان مضمون، محتوا، شکل و فرم نقاشی هایش موفق شد و این مشخصه اصلی کار او در نقاشی به شمار می رفت.

فرشچیان را به عنوان بزرگترین استاد و صاحب سبک جدید در مینیاتور ایرانی می شناسند. هنرمندی کوشا و بااستعداد که با کوله باری از تجربه در کسب هنر و مهارت در کار نقاشی و نقش های دلنشین و چشم نواز توانسته است به خلق آثار بی نظیری دست بزند و در ایران و تمام جهان طرفداران خاصی را به خود جلب کند.

استاد فرشچیان فعالیت های زیادی در حوزه بسط و گسترش هنر قالی بافی و شناساندن این هنر ایرانی به جهانیان تاکنون انجام داده است. یکی از این اقدامات راه اندازی دانشگاهی در این زمینه است که سال گذشته راه اندازی آن رسانه ای شد. 

بر اساس گفته‌های بهمن نامور مطلق سرپرست دانشگاه فرشچیان، طرح اولیه فعالیت این دانشگاه در شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد پیگیری قرار گرفت اما در دولت های نهم و دهم به فراموشی سپرده شد و راه اندازی این دانشگاه بار دیگر در دولت یازدهم مورد توجه قرار گرفت و نهادهای بسیاری داوطلب حمایت از این دانشگاه شدند.
در واقع پس  از گذشت پنج سال، موضوع راه اندازی این دانشگاه در صحن علنی شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح و در نهایت دانشگاه آزاد برای راه اندازی این دانشگاه اعلام آمادگی کرد و مکانی مناسب برای این دانشگاه در اختیار گذاشت.

در نهایت با دریافت مجوزهای لازم از شورای عالی انقلاب فرهنگی، استاد فرشچیان ۶ نفر را به عنوان اعضای هیات امنا معرفی کرد.

استاد فرشچیان در نامه‌ای، این افراد با اسامی محمدحسین ایمانی خوشخو، حسن بلخاری، عبدالمجید شریف زاده، حبیب الله صادقی، محمدعلی رجبی و بهمن نامور مطلق را به عنوان هیات امنای به دانشگاه آزاد معرفی کرد.

جلسه‌ای نیز با فرهاد رهبر رییس وقت دانشگاه آزاد برگزار شد. این دانشگاه در ابتدا با تاسیس دانشگاه فرشچیان مخالفت کرد و معتقد بود ایجاد دانشکده‌ای با اهداف این دانشگاه کافی است ولی اعضای هیات امنا تاکید داشتند که اگر قرار است دانشکده ایجاد شود، نبودش بهتر است که در نهایت درخواست تاسیس دانشگاه پذیرفته شد.

پس از رفتن رهبر و جایگزینی محمدمهدی طهرانچی به عنوان رییس دانشگاه آزاد سرانجام احکام هیات امنا و حکم بهمن نامور مطلق به عنوان سرپرست و مسئول راه‌اندازی دانشگاه صادر شد.

پس از گذشت مدت زمانی از تنظیم و تصویب آیین نامه این دانشگاه، نامور مطلق در مرداد ماه سال ۹۸ از امکان انتخاب رشته دانشجویان و پذیرش ۶۰ دانشجو برای سه رشته در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ خبر داد اما این امر محقق نشد.

جذب دانشجو در انتظار مشروعیت بخشی به نظام استاد شاگردی

آموزش به روش «استاد شاگردی» قدیمی ترین روش آموزش فنی و حرفه ای است. عناصر مؤثر در این نظام شامل هدف، سن و شرایط آموزشگیر، رابطه استاد شاگرد، نحوه آزمون و روش استاد شدن شاگرد هستند. هرچند این روش برای کاربرد در دوران کنونی محدودیت های بسیاری دارد ولی از آنجایی که همواره هنر ایرانی در قالب امانتی گرانبها از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است، نظام آموزش استاد شاگردی به عنوان بهترین روش در آموزش هنرهای سنتی همچنان مطرح است و طرفداران زیادی دارد. 

محمد مهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش علت تاخیر در پذیرش دانشجو در دانشگاه فرشچیان را اعلام نشدن تایید نهایی این روش برای تدریس در این دانشگاه عنوان کرد و افزود: دانشگاه آزاد برای تاسیس دانشگاه فرشچیان سرمایه گذاری کرده و اقدامات لازم برای پذیرش دانشجو را انجام داده و در حال حاضر منتظر مشروعیت بخشیدن شورای گسترش وزارت علوم به نظام استاد شاگردی است.

وی افزود: برای دانشگاه فرشچیان یک روش استاد شاگردی مطرح شده است، در شورای گسترش وزارت علوم هم بیان کردم که هنرهای ایرانی اسلامی باید زنده بمانند؛ به طور مثال در رشته نقاشی که از غرب آمده در دانشگاه‌ها مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تدریس می‌شود اما هنر خوشنویسی که برای خود ماست، توسط انجمن خوشنویسی زنده نگه داشته شده است و راهی برای این فضای علمی آکادمیک باز نمی‌شود.

رییس دانشگاه آزاد عنوان کرد: دانشگاه آزاد به وزارت علوم و افراد شورای گسترش و پذیرش متذکر شده است که ما صاحب سبک در دنیا هستیم؛ از این رو چرا ما باید تبعیت خود را از یک نظام آموزشی بیرونی داشته باشیم؟

طهرانچی ادامه داد: پیاده کردن روش های جدید در حوزه علم و آموزش، دشوار است؛ با وجود اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی آیین نامه دانشگاه فرشچیان را مصوب کرده بود اما شورای گسترش دوباره مطرح کردن این بحث را از دانشگاه خواست که ما هم این بحث را مطرح کردیم. امید است که وزیر علوم و معاون آموزشی وزارت علوم کمک دانشگاه آزاد باشند که خواسته استاد فرشچیان و بزرگان کشور محقق شود.

بهمن نامور مطلق سرپرست دانشگاه هنرهای اسلامی فرشچیان پیشتر نیز در گفت و گو با ایرنا گفته بود: اخذ مدرک در این دانشگاه منوط به ارائه گواهی نامه از استادان این دانشگاه است و این مدرک به دلیل آنکه در نهایت توسط استاد فرشچیان تایید می شود، از اهمیت بالایی برخوردار است.

برچسب‌ها وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه فرشچيان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه فرشچيان وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه فرشچيان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۲۴۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونق نشریات دانشجویی دغدغه‌مند و رو به جلوست

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد علی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پیامی در سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی که از روز یک شنبه ۱۶ اردیبهشت تا امروز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت با حضور کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و سایر مسئولان در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: بدون تردید اهمیت ارتباطات در دنیای کنونی بر هیچ کس پوشیده نیست. دانشگاه‌ها به علت داشتن مجموعه‌های دانشجویی ظرفیت‌های زیادی برای تولید دانش و فناوری دارند.

وی افزود: حجم و کیفیت دانش و فناوری تولید شده در سال‌های اخیر در دانشگاه‌های ما به حدی است که می‌تواند برای همه امیدآفرین و روحیه دهنده باشد و به افزایش سرمایه اجتماعی و اقتدار ملی ما منجر شود. انتقال و پیام رسانی این حجم از تولید دانش و فناوری زمانی به خوبی صورت می‌پذیرد که رسانه و نشریاتی باشند که با ظرفیت بومی  به آن بپردازند.

زلفی گل تصریح کرد: رسانه‌ها و نشریات دانشجویی در دانشگاه‌ها با ظرفیت کم نظیری که دارند، پویایی و بالندگی، قدرت تولید و نشر دستاورد‌های علمی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری دانشگاه‌های کشور را در مقیاس و تراز ملی دارند.

وزیر علوم ادامه داد: رونق نشریات دانشجویی در سال‌های اخیر و ورود محتوایی آنها در عرصه‌های مختلف در ساحت نشریات مکتوب و مجازی، خود گویای آن است که دانشگاه در عرصه نشریات دانشجویی با همه مسائل و تنگنا‌های موجود، پویا، دغدغه‌مند و روبه جلو است و این گواه روشنی از اهتمام دانشجویان، استادان، مدیران و کارشناسان دانشگاه‌های کشور به امر مهم رسانه و نشریات دانشجویی است.

زلفی گل گفت: سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی که با حضور نشریات دانشجویی دانشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در مشهد مقدس برگزار شده، روند رو به رشد و تعالی این عرصه مهم فعالیت دانشجویی را بازگو می‌کند.

وی ادامه داد: اینجانب ضمن تقدیر و تشکر از همه دانشجویان فعال در عرصه رسانه و نشریه دانشجویی که در تولید و تعالی دانایی و اطلاع رسانی دستاورد‌های علمی، پژوهشی، فناوری و فرهنگی دانشگاه‌های کشور سهم جدی دارند، امید دارم که با استفاده از ظرفیت‌های ابتکاری، خلاق و هنرمندانه، با شعار "فرهنگ فناوری و فناوری فرهنگی" جهش نوینی در تولید آثار رسانه‌ای دانشجویی با رویکرد حل مسئله در زمینه دانشگاه‌ها و دستاورد‌های آن داشته باشند.

زلفی گل گفت: در پایان از همه داوران، استادان، مدیران مسئول، سردبیر‌ها و هیئت‌های تحریریه نشریات دانشجویی به ویژه دانشجویان فعال برگزیده جشنواره سیزدهم، اصحاب رسانه و مطبوعات، همکاران دانشگاه فردوسی مشهد و همکاران معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و وزارت بهداشت برای برگزاری موفق این دوره از جشنواره تقدیر می‌کنم.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • چرخش تحول‌آفرین از مقاله‌گرایی غیرهدفمند به پژوهش‌های کاربردی و تقاضامحور
  • سفر یک روزه معاون وزیر علوم به استان فارس
  • اساس و پایه دانشگاه بر منزلت استاد نهادینه شده است
  • شهید مطهری مسیر حرکت جوانان را به سمت آموز‌های دینی سوق داد
  • دانشگاه آزاد مصداق «جهش علمی با مشارکت مردم»
  • جشنواره فرهیختگان جوان آغاز شد
  • راه‌اندازی۶ دانشکده موضوعی جدید در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • رونق نشریات دانشجویی دغدغه‌مند و رو به جلوست
  • استادان نقش مهمی در پیشبرد اهداف فرهنگی و اقتصادی کشور دارند 
  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند