Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@10:03:45 GMT

آیندگان از شاهنامه می گویند

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۶۷۹۸۱

آیندگان از شاهنامه می گویند

دومین نمایشگاهی گروهی "آیندگان" با موضوع نقاشی‌های کودکان و نوجوانان هفت تا ۱۸ سال و با برداشتی آزاد از شاهنامه در گالری دوران معاصر برگزار شده است.

نازیلا سمیعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به حمایت گالری دوران معاصر از کودکان و نوجوانان اظهار کرد: ۲۴ سال است که به‌صورت تخصصی در زمینه خلاقیت کودک و نوجوان فعالیت و تدریس می‌کنم، در این مدت دو سال است که نمایشگاهی با عنوان "آیندگان" به صورت یک رویداد در گالری معاصر برگزار می‌شود که حاصل توجه جدی و حرفه‌ای با کودکان و نوجوانان در زمینه نقای و شاهنامه است که این موضوع برای بچه‌ها جذابیت بسیاری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سمیعی بابیان اینکه کودکان و نوجوانان هفت تا ۱۸ سال در این رویداد شرکت کرده‌اند، ادامه داد: ایده این رویداد با این هدف آشنایی کودکان و نوجوانان با فرهنگ کشور صورت گرفت و برای بچه‌ها جذاب است که بتوانند موضوعات مختلف را با نگاهی نو و برداشتی آزاد درک کرده و با آن‌ها مواجه شوند.

این هنرمند نقاش تصریح کرد: تجربه سال‌ها فعالیت در این حرفه نشان داد که نمی‌توان کودکان نسل جدید را با همان روش قدیم با شاهنامه آشنا کرد، به‌همین دلیل قصه‌های مرتبط برای کودکان خوانده می‌شود و کودکان در هر بخش، قصه‌ای که دوست دارند را انتخاب کرده و به‌صورت آزاد و با برداشت خودشان کار می‌کنند.

وی افزود: در این رویداد ۲۰ هنرمند نقاش کودک و نوجوان شامل ابوالفضل صادقی، ستاره هنرمند، رها بهرامی، یلدا شمسایی‌فر، لعیا مشکلاتی، بهار گندمکار، یکتا شکری نژاد، امیرعلی نائب پور، سام صادقی هفشجانی، آسمان امیرخانی، محمدپارسا حاج علیخانی، محمدپرهام حاج علیخانی، آوا بسیطی، ارسلام کمالی هاشمی اصفهانی، آوا اهتمام، کسری میراب، النا نظام و بنیتا بصیریانی همراه با حدود ۳۰ اثر شرکت دارند. این کودکان مدت‌ها است که در زمینه نقاشی آموزش دیده‌ و تجربه کسب کرده‌اند. تکنیکی که این هنرمندان کودک و نوجوان برای خلق نقاشی‌های خود به‌کار برده‌اند، آزاد است اما بیشتر نقاشی‌ها بااستفاده از آکریلیک روی بوم نقاشی کار شده‌اند.

سمیعی با بیان اینکه موضوع فروش آثار نیز در این نمایشگاه مطرح است، گفت: توجه ما در این نمایشگاه به فعالیت گروهی کودکان و نوجوانان است، اما به موضوع فروش نیز توجه داریم و قیمت‌گذاری در حدی است که تابلوها به‌فروش رفته و در خانه‌ها جای بگیرد؛ قطعاً کودکان و نوجوانان نیز از فروش آثار خود لذت خواهندبرد.

به گزارش ایمنا، علاقه‌مندان برای بازدید از دومین نمایشگاه گروهی آیندگان می‌توانند تا چهارشنبه هجدهم اسفندماه هرروز ساعت ۱۶ تا ۲۰ به گالری دوران معاصر، واقع در چهارباغ بالا، حدفاصل کاخ سعادت آباد و چهارراه نظر، بن‌بست ۱۳، پلاک پنج مراجعه کنند.

کد خبر 558165

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شاهنامه فردوسی نمایشگاه نقاشی حمایت از کودکان و نوجوانان فروش آثار هنری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کودکان و نوجوانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۷۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیایش‌های «کیخسرو» ناب‌ترین و زیباترین نیایش‌های ادب فارسی است

ایسنا/خراسان رضوی یک شاهنامه‌پژوه گفت: یکی از مواردی که کیخسرو را ویژه می‌کند ارتباطی است که با خدای یگانه دارد و نیایش‌های کیخسرو از ناب‌ترین و زیباترین نیایش‌های ادب فارسی است که با خدای خودش دارد.

علیرضا قیامتی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: کیخسرو آرمانی‌ترین شهریار اسطوره‌های ایرانی شاهنامه به شمار می‌رود و شاید بتوان گفت به همان اندازه که رستم در پهلوانی‌ها و همراهی‌های مردم مهم است، کیخسرو هم در شهریاری و آیین فرمانروایی نیز مهم است.

وی افزود: اقداماتی که کیخسرو فرزند کیکاووس انجام می‌دهد برای آبادانی، مردم‌داری و دادگری در میان تمام پادشاهان بی‌نظیر است. همچنین او باور دارد که باید ویرانی‌های سراسر کشور را آباد کنیم.

همه بوم ایران سراسر بگشت    به آباد و ویرانی اندر گذشت

هران بوم و برکان نه آباد بود    تبه بود و ویران ز بیداد بود

درم داد و آباد کردش ز گنج      ز داد و ز بخشش نیامدش رنج

این شاهنامه‌پژوه تصریح کرد: کیخسرو حتی به آبادانی سرزمین دشمن هم سفارش می‌کند و می‌گوید که ویرانی دوست و دشمن نمی‌شناسد و سرزمین دشمن را هم نباید ویران کنیم.

هر آن کس که جوید همی رای من   نباید که ویران کند جای من

و دیگر که خوانند بیداد و شوم       که ویران کند مهتر آباد بوم

وی ادامه داد: کیخسرو این باور را دارد که سرزمین در سایه شهریاری اوست و اگر ویران باشد موجب سرافکندگی او و همه ایرانیان نیز خواهد بود.

نباید که آن بوم ویران بود      که در سایه شاه ایران بود

چو ویران بود بوم در بر من    نتابد درو سایه فر من

قیامتی خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که کیخسرو را ویژه می‌کند ارتباطی است که با خدای یگانه دارد و نیایش‌های کیخسرو از ناب‌ترین و زیباترین نیایش‌های ادب فارسی است که با خدای خودش دارد.

سپهبد سوی آسمان کرد سر   که ای دادگر داور چاره‌گر

همان لشکرست این که سر پر ز کین   همی خاک جستند ز ایران زمین

دو دست یازم که او یار بس    ز گیتی نخواهیم فریادرس

وی اضافه کرد: بنابراین کیخسرو از این جهت ویژه و نیکوست که نخستین پادشاهی است که مطرح می‌کند هیچ فردی نباید کشته و اعدام شود. کیخسرو در اسطوره‌ها و تاریخ جهان نخستین شهریاری است که اعدام را رد می‌کند. همچنین کیخسرو عنوان می‌کند که «تمام خشم پادشاه بر بی‌گناهان، باید بند و زندان باشد و خونریزی نکنند».

این شاهنامه‌پژوه بیان کرد: کیخسرو نخستین شهریاری است که عارفانه زندگی می‌کند و دل در گرو تاج و تخت ندارد و مردم‌داری برای او مهم و دارای اهمیت است.

از این شهریاری مرا سود نیست  گر از من خداوند خشنود نیست

قیامتی خاطرنشان کرد: کیخسرو می‌گوید افراد چه بدخواه و چه نیک‌خواه من باشند، بارگاه شهریاری به روی همه باز است و این اقدامات کیخسرو او را ویژه و خاص می‌کند و به همین دلیل در بند حکومت و پادشاهی نیست که مبادا غرور آن را بگیرد و به خودکامگی برساند.

وی ادامه داد: بنابراین بلافاصله با خدا نیایش می‌کند که به دام و گردونه خودکامگی نرسد و کاری کند که این مهر از دل او بیرون برود و بتواند به سوی او بازگردد. در نهایت می‌بینیم که کیخسرو جزو جاودانه‌ها می‌شود و راهی دیار نیایش و با اهورامزدا همراه می‌شود و به جاودانگی می‌رسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • « این صحنه خانه ماست»
  • معلمان پرچم‌دار زنده نگه داشتن هویت ایرانی اسلامی در کودکان و نوجوانان هستند
  • نیایش‌های «کیخسرو» ناب‌ترین و زیباترین نیایش‌های ادب فارسی است
  • فعالیت‌های کانون پرورش فکری همدان، در راستای ترویج فرهنگ حجاب
  • مراکز سیار کانون امسال توسعه می یابد
  • بیمه تکمیلی بازنشستگان با شاغلین همتراز می شود
  • کانون پرورشی با ۱۰۰۰ کتاب به نمایشگاه بین‌المللی کتاب رفت
  • ۹ سال انتظار برای تشکیل نهاد حامی کودکان کافی نیست؟/ پلیس اطفال و نوجوانان پشت چراغ سبز مجلس
  • آثار رضا مافی به موزه هنرهای معاصر می‌رود/نمایش برگزیده‌ای ازآثار
  • منتخبان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان تجلیل می‌شوند